Nordic Walking

Dinsdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur

Doelgroep : 50+. Fysieke beperking is meestal geen probleem, de training wordt hierop aangepast.
Er zijn altijd twee Nordic Walking trainers aanwezig, waarvan 1 fysiotherapeut. Er wordt de juiste NW-techniek geleerd EN er wordt gelet op het veilig wandelen met de poles. 

De Nordic Walkers trainen 10x in het voorjaar(vanaf maart), 10x in de zomer (in juli en augustus) en 10x in het najaar (in oktober en november). In de wintermaanden wordt er niet getraind.

 
Verzamelplaats: vanaf camping de Flierweide
Leiding: Ria Faber (0570-547859 of 06-25485283) en per e-mail hgfaber444@kpnmail.nl


PERSBERICHT

Nordic walken kan ook als je 95 bent!

Afgelopen dinsdag 9 december werd door de Nordic walkclub van ABS Bathmen de 95ste verjaardag gevierd van Jo Lipholt. Jo loopt nog wekelijks met de club in het Traasterbos.

Tijdens de wandeling werd zij ongemerkt gefilmd door Deventer RTV. Eenmaal aangekomen bij de kantine van camping de Flierweide, werd zij opgewacht door alle mede Nordic Walkers. Zij vormden een erehaag met hun poles.

In de versierde kantine wachtte haar een heerlijke taart en kreeg zij van haar zoon en dochters een fotoalbum aangeboden met mooie foto's van haar wandelingen. Ook werd ze ge├»nterviewd door Ingrid Meinders van Deventer RTV. Jo gaf aan dat het belangrijk is gewoon door te gaan, ook als je wel eens ergens last van hebt. De vraag of zij de oudste Nordic Walker van Nederland is, kon zijzelf niet beantwoorden. We zijn  benieuwd of zich nog oudere Nordic Walkers melden.

Ruud Manenschijn van Sportbedrijf Deventer prees in zijn praatje niet alleen Jo, maar ook de Nordic Walking/trimafdeling van ABS. Hij was blij dat er voor de ouderen een actieve en tevens gezellige activiteit is, aangezien nogal wat ouderen niet de gelegenheid hebben om wat aan hun conditie te doen en tevens sociale contacten te onderhouden. Na het lopen wordt er namelijk altijd koffie gedronken bij de camping de Flierweide en gezellig nagepraat.

De Nordicwalk/trimclub Bathmen heeft het voornemen om in het voorjaar van 2015 weer te starten met een groep senioren  en mensen met een beperking. Dit o.l.v. Ria Faber. Inlichtingen: 0570-547859 of 0625485283. Dus vindt u het leuk om te bewegen in de buitenlucht en sociale contacten te leggen, meldt u dan aan.

Ook op de zaterdagmorgen, bij het Mastertrimmen, zijn er mogelijkheden om sportief bezig te zijn. O.l.v. Jacques van Trijp gaat deze groep oefeningen doen in het Traasterbos. Informatie hierover?
?Bel: 0651422248.

Tevens heeft deze afdeling ook loopgroepen. U kunt dan kiezen uit de maandag, dinsdag, donderdag en zondag. Voor informatie hierover kunt u de site van ABS raadplegen.